Oost West Thuis Best – Het Begin

Zo’n 24 jaar geleden kwam ik met het vliegtuig uit India naar Nederland. Zwarte krullen, grote donkere ogen en een gaaf, bruin huidje. Op naar een nieuw leven. Na de basisschool in Macharen, naar de Havo in Oss om vervolgens te gaan studeren in Breda. Wonen op kamers in Tilburg, Breda en ook nog even een aantal maanden in Zuidoost-Azië voor mijn stage. De tijd vloog voorbij.

IMG_7050

De afgelopen 24 jaar heb ik, voor mijn gevoel, stad en land afgelopen. Van rondreizen in Midden-Amerika tot en met de camping in Frankrijk. Van backpacken in India tot en met een te gek vrijwilligersproject in Belize. Van een stage in Laos tot en met een weekje Griekenland in de meivakantie. Van een paar dagen Dubai tot en met een citytrip naar Stockholm, Dublin of Berlijn. Van Cambodja of Nepal nog even naar Indonesië en in de zomer met de vouwwagen naar het Gardameer. Ik had het voor geen goud willen missen.

Dat mijn huis een soort Wereldwinkel lijkt, zal voor niemand een verrassing zijn. Een servieskast vol schaaltjes uit Marokko, een keukenschort uit Italië, een gekleurd kussenhoesje uit Laos, tassen uit Thailand, armbanden uit Parijs, t-shirts uit Bangkok, doeken voor in mijn haar uit Nepal en plaids voor op de bank of het bed uit India.  

Oost West Thuis Best

Nu ik zelf niet meer zo vaak op reis ben, begon Oost West Thuis Best weer te kriebelen. Die wijde wereld met al die geuren, kleuren en verhalen waar ik me helemaal in kan verliezen en eindeloze verhalen over kan vertellen. Waarom daar niet iets mee doen? Goed te combineren en wie weet groeit deze hobby ooit uit tot iets moois … Dromen mag!

Het resultaat: www.oostwest-thuisbest.com. Een website met mooie foto’s van unieke spulletjes met een eigen verhaal. Trakteer jezelf op iets moois en lees waar jouw cadeautje vandaan komt. 

Op zijn brabants: “ik ben keitrots!”.

x San