Want het oog wil ook wat!

De leukste tijd van het jaar komt nu wel erg dichtbij. Pepernoten staan op tafel, verlanglijstjes worden gemaakt, chocoladeletters worden massaal ingeslagen en lootjes worden getrokken. Dobbelspellen worden afgesproken en de surprises worden in het diepste geheim gemaakt. Ben jij nog op zoek naar het perfecte cadeautje? Of zoek je nog iets waar je jezelf ontzettend gelukkig mee kunt maken? Kijk dan even in de winkelwagen van Oost West Thuis Best, want het kan haast niet anders, dan dat er iets voor jou tussen zit.

Mister Ahmed’s Aqaba 
In het zinderende Aqaba waar de temperatuur afgelopen zomer zonder moeite opliep tot zo’n 40 graden & waar een waaiertje als airco moest dienen, hebben we het beste van het beste voor je uitgezocht. In het mini winkeltje / atelier / huisje van Mr. Ahmed stond een tafel vol hangertjes en armbanden. Onder het genot van een bak gloeiendhete koffie maakten we kennis met Mr. Ahmed. Wij zochten uit, Mr. Ahmed ging aan het ‘knutselen’. Het zweet gutste van zijn lijf, maar wat hebben we een plezier gehad. Armbanden, oorbellen en hangers: niks was te gek. Even kijken of we het liever ‘zus’ of liever ‘zo’ hadden. Met een engelengeduld en een precisie van heb ik jou daar, heeft Mr. Ahmed een mooie collectie voor ons, voor jou gemaakt.

 

Eigenwijs is ook wijs
Met een warm (en aardig bezweet) gevoel denk ik terug aan het Arabische Jordanië. Natuurlijk veel te heet in juli, maar ook veel te mooi om niet te gaan. Eén groot avontuur. Een voorbeeld? Ah joh … maar een paar …

Verloren stad ‘Petra’
Op een paard (of was het nu een ezel …) met ‘Mohammed with the golden teeth’ in de Verloren Stad Petra en ervan overtuigd zijn dat je laatste uur gaat slaan. Je paard (of ezel) schuift door de kloof heen en klimt steeds hoger en hoger. ‘Mohammed with the golden teeth’ zat zorgeloos op zijn smartphone te kijken. Gelukkig hebben we de foto’s nog … Fijn dat hij zo onwijs goed op ons heeft gelet, zullen we maar zeggen.

Drijven in de Dode Zee
Ingesmeerd worden met modder door een look-a-like van Peter André, om vervolgens te blijven drijven in de Dode Zee. Inclusief een hartje op je rug. Dat je vervolgens moet zorgen dat je NIET in je ogen wrijft, is echt de allerbeste tip ooit. Tot op heden helaas nog niet ontdekt hoe je dat dan doet, maar het is de moeite om het vooral niet te doen. De Dode Zee is eigenlijk geen zee, maar een groot meer. Door de enorm hoge concentratie aan zout kun je blijven drijven. Wacht, kunnen? Je hebt geen keus. Je blijft drijven en je hoeft er echt niets voor te doen. In de Oudheid wist men dat het water vol zout en mineralen zat en zelfs Cleopatra liet medicijnen en cosmetische producten naar Alexandrië komen.
 

Net als in de film
Met een jeep door de Wadi Rum woestijn scheuren waar ooit de film Lawrence of Arabia werd opgenomen. Uh ja, gaaf! Vallen door de duinen, rotsen beklimmen en de zonsondergang bekijken terwijl er ondertussen een paar kamelen voorbij sjokken. Je voelt je echt even alleen op de wereld.

 

De snorkels
Niemand geloofde hem, maar weet je? Ik denk … dat het verhaal van Kapitein Ortega best wel eens waar kan zijn” Na een middag snorkelen in Aqaba, begin je spontaan in de Snorkels te geloven. Wat een onderwaterwereld! Spring van de pier en ontdek het zelf. Je kunt er uiteraard ook prima duiken en oh … neem die te strakke snorkel op je gezicht voor lief en neem vooral de tijd om al die visjes goed te bekijken.

.
Als je het mij vraagt, zou iedereen ooit een bezoek moeten brengen aan Jordanië. Genieten van overheerlijke ‘mezze’ èn de ongelofelijke gastvrijheid. Want hoe je het ook went of keert: de deur staat voor iedereen wagenwijd open en iedere dag maak je iets bijzonder hartverwarmends mee. Zonder twijfel.

Oost West Thuis Best stapt zelf volgende week op het vliegtuig naar Egypte, maar wil iedereen via deze weg een heerlijke decembermaand zetten. Geniet van 5 december, zet zo snel mogelijk die kerstboom en vergeet er vooral geen cadeautje onder te leggen ;-).

Many thanks to Mr. Ahmed this time, hopelijk … ‘tot ooit’!

Onderweg naar de Dode Zee Taxi

Wadi Rum Petra

Mezze 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *